Aanbod Plus +

Aanbod Plus + cursussen, workshops en trainingen

Cursussen, workshops en trainingen kunnen individueel gevolgd worden, maar ook in groepsverband. Interesse? Neem contact op voor nadere informatie.

+ Cursus/training 1) Hoe schrijf ik een effectieve sollicitatiebrief

In deze tijden van crisis is het een hele opgave om boven het maaiveld uit te stijgen met jouw sollicitatiebrief. Hoe leer je nu een effectieve brief schrijven die uitblinkt? Samen kijken we hoe jij je het beste kunt presenteren in de brief, zodat jouw persoonlijke kwaliteiten,
kennis en kunde optimaal aansluiten bij de nieuwe functie die in het verschiet ligt. Interesse? Meld mij aan.

+ Cursus/training 2) Hoe schrijf ik een goed CV

Je wil reageren op een leuke vacature, maar hoe zat dat nu ook alweer met het curriculum vitae, of ook wel afgekort: CV? Wat moet erin, in welke volgorde en welke onderdelen kun je maar beter achterwege laten? In deze krachtig geformuleerde cursus/training “CV schrijven” leer je hoe je dit het beste kunt aanpakken en kijken we naar hoe je je zo effectief mogelijk kunt presenteren in dit document. Interesse? Meld mij aan.

+ Cursus/training 3) Sollicitatievaardigheden

Je bent uitgenodigd voor een gesprek! En dan? Voor sommigen gesneden koek, voor anderen een enorme drempel. De sollicitatietraining heeft als doel jou zelfverzekerd en bewust het gesprek in te laten gaan. Daarom oefenen we ook een voorbeeldgesprek, krijg je feed-back op je antwoorden en werken we aan de eerste indruk en de presentatie. Interesse? Meld mij aan.

+ Cursus/training 4) Effectief netwerken

Netwerken wordt nog steeds onderschat, maar het is wel essentieel bij het vinden van een nieuwe baan. Wist je dat 70% van de functies wordt ingevuld door mensen uit het eigen netwerk?! Met de komst van social media lijkt netwerken onbegrensde mogelijkheden te hebben. Maar hoé dan? In deze training krijg je voldoende handreikingen. Ook gaan we samen jouw netwerk in kaart brengen, met als doel deze uit te breiden en daarmee je kansen op je droombaan aanzienlijk te vergroten. Interesse? Meld mij aan.

+ Cursus/training 5) Ondernemer worden, een vliegende start

Een eigen onderneming starten vraagt naast enthousiasme en doorzettingsvermogen ook om andere kwaliteiten. Het zijn vaak deze kwaliteiten die nog nader aandacht behoeven. Samen gaan we op zoek naar de aandachtsgebieden die voor jou van belang zijn voor een vliegende start. In deze cursus worden de belemmerende overtuigingen die iemand onbewust meeneemt tegen het licht gehouden. Vanzelfsprekend wordt het te maken ondernemersplan beoordeeld en getoetst op haalbaarheid. Interesse? Meld mij aan.

+ Cursus/workshop 6) Biografisch schrijven

Veel aspecten van wie jij nu geworden bent, liggen verankerd in je eigen levensverhaal, oftewel je biografie. Aan de hand van (beeldende) oefeningen en voorbeelden ga je je eigen levensverhaal schrijven. Het is een pittige klus, maar het eindresultaat is een geweldig document over jouw eigen leven. Biografisch schrijven levert een rijk beeld over wie jij nu in de kern bent. Nog voordat je er erg in hebt ontrafel je zelf al schrijvend je eigen gedragspatronen, twijfels, desastreuze overtuigingen en eventuele dilemma’s of angsten. Maar gelukkig krijg je ook zicht op je eigen kwaliteiten en essentiële waarden in leven en werk. Heel waardevol dus! Biografisch schrijven is een speelse workshop met een verrassend resultaat: een rijk zelfbeeld, waardoor je gaat ervaren dat je blijvend kunt werken aan je eigen talenten. Een kado aan jezelf! Interesse? Meld mij aan.

+ Cursus/training 7) Wandelcoaching

Het is alom bewezen: wanneer je (actief) staat of loopt, geeft een mens andere antwoorden dan wanneer je (passief) zit. Wandelcoaching biedt de mogelijkheid om in de natuur, al wandelend, een vraagstuk onder de loep te nemen. De natuur helpt vaak een handje mee in het geven van (dieper gelegen) antwoorden: je bent beter in staat om tot de kern te komen. Ook zijn er tal van andere, normaal zo vanzelfsprekende, zaken in de natuur terug te vinden die vaak als metafoor veel kunnen bijdragen bij het oplossen van een vraagstuk. Zin in een ongedwongen en verrassende wandelcoaching? Meld mij aan.

+ Cursus/training 8) Stilte -en aandachtstraining

Er lijkt wel steeds minder tijd te zijn voor even helemaal niets. In de hectiek van alledag zijn we geneigd altijd maar door te gaan. Het werk gaat over in huishoudelijke klussen, kinderen naar bed brengen, even bellen, even internet, even…
Bovendien, de snelheid van én de hoeveelheid aan informatiestromen die dagelijks aan ons voorbij komen is enorm. En als we dan al vrij zijn… nou, dan moeten we zogenaamde “quality time” hebben. De verwachtingen zijn hooggespannen, echte ontspanning is vaak ver te zoeken. Wanneer we al die dagelijkse informatiestromen niet leren temperen, kan dat leiden tot gebrek aan focus en aandacht. Aandacht voor elkaar, aandacht voor je eigen handelingen, aandacht voor het kleine, in het hier en nu.
In deze training staat de volgende vraag centraal: Wat betekent focus en aandacht voor jou? En: gaat het je gemakkelijk af? Kun je in alle eenvoud echt stil van binnen worden? Als dat zo is, dan ben je een gezegend mens. Voor velen is het echter een hele opgave. In deze training leer je onder begeleiding je focus en aandacht te verleggen en aan te scherpen en kun je de eenvoud ervan gaan ervaren. Zo moeilijk is dat eigenlijk niet! Nieuwsgierig? Meld mij aan.

+ Workshop 9) De kunst van het weglaten

Deze workshop gaat over waar-nemen, beeld-spraak en vorm-geving. Hoe neem jij waar? Hoe beeldend ben jij in hetgeen je verwoordt? En vooral, hoe geef je dat vorm? Doe je wat je zegt, of zeg je wat je doet? Gedragingen in het dagelijkse leven zijn een optelsom van gewoontes. Je doet het nu eenmaal zo, maar is dat wel zo? Bewust en met aandacht waarnemen, spreken en dingen gestalte geven, staan in deze workshop centraal. Aan de hand van kunstbeschouwing, filosofie en gewoon boerenverstand gaan we samen de dialoog aan. We staan stil bij beeldspraak en metaforen die ons dagelijkse leven kleuren.
Waar sta jij voor? Wat zou jij graag verder willen ontwikkelen? Welke kwaliteiten bezit je al en welke behoeven nog aandacht? Het is vaak de kunst van het weglaten om uit te komen bij de kern. In deze inspirerende ontdekkingstocht leer jij uit te komen bij hetgeen jou drijft, wat jou intrigeert en waar jij nog nieuwsgierig naar bent. Deze workshop kan niet individueel gevolgd worden, maar enkel in groepsverband. De groepsgrootte is minimaal 5 en maximaal 10. Informeer naar de mogelijkheden. Neem voor informatie contact op.